HTML

Ötletek, amik megérnének egy misét

Friss topikok

  • guyko: A legnagyobb problémám az a demokráciával, hogy Magyarország nem nőtt fel hozzá. De mivel ezt most... (2009.03.06. 15:56) A választásról

Linkblog

Archívum

Háborús bűnök

2009.03.08. 14:43 guyko

Nem tudom, ki hogyan van vele, de engem ez a szóösszetétel furcsa asszociációkra késztet. Ahogyan Besenyő Pista bácsi is megmondta, ez kérem hülyeség.

Rövid lesz ez a poszt, de most olvastam az indexen, hogy Izrael bevallotta, hogy használt foszforbombát. De mivel nem írta alá a Hágai Nemzetközi Büntetőbíróságot létrehozó egyezményt, az ország ellen ott nem lehet eljárást indítani. 

Csak egy pillanatra álljunk meg és csámcsogjunk el a dolgon. Aki aláírja az egyezményt, az vállalja, hogy úgy fogja halomra gyilkolni a más ország katonáit, hogy nem használ bizonyos csúnya, rossz fegyvereket. Ebből tehát az következik (és engedje meg mindenki nekem ezt a csúsztatást), hogy vannak jó fegyverek és vannak rossz fegyverek. A jó fegyverekkel humánusan lehet valakivel végezni, a rossz fegyverekkel meg nem humánusan. Hát mit ne mondjak, remek! Ha lehetne választani, biztos a humánus kivégzést választanám!

Nem állítom, hogy rossz dolog ez, mert tényleg ne legyenek utóhatásai egy háborúnak. De ha valaki aláír egy ilyen egyezményt, az azt is állítja, hogy "igen, én fogok háborúzni a szomszédaimmal, de csak lelövöm őket. Rendben?" És az egyezmény azt mondja, hogy "Rendben! Lődd csak őket halomra, csak ne legyenek utána égési sérültek, meg atomsugárzottak. Meghalhatnak, az nem baj."

Szóval kérem szépen, ez hülyeség.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otletek.blog.hu/api/trackback/id/tr86989319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása